Trivago

士多ztore.com 網上超級市場 香港/中國 CPS

2020年6月7日星期日

ViuTV節目《晚吹 – 空肚講宵夜》第三季


ViuTV節目《晚吹 空肚講宵夜》第三季
梁祖堯棄用名貴食材煮宵夜慘遭HaileyBabyJohn嫌棄
向監製投訴 梁祖堯:「一姐唔想做呢啲節目」
轉載自: Star.StarphotoJolly的今日星蹤, 查看全部相片請前往:


202062日‧香港)ViuTV節目《晚吹 空肚講宵夜》逢星期三晚上1130分播放。《晚吹 空肚講宵夜》是「齋talk」的飲食節目。節目主持梁祖堯(Joey),蔡瀚億(BabyJohn)和陳俞希(Hailey)將畢生食宵夜的味覺體驗、所見所聞和觀眾分享。務求令他們看得津津有味,餓到要食個宵夜先安然入睡。踏入第三季,三位主持除了繼續介紹全港不同地區的美味宵夜之外,梁祖堯更會教煮不同的懶人宵夜。

明晚(3)播出的一集,梁祖堯笑言新一季將棄用貴價食材,利用普通的材料介紹各種懶人食譜,在旁的HaileyBabyJohn隨即指「你做呢個決定前有無問過我地」。梁祖堯反駁指不需要過問二人,更向監製作狀投訴「呢啲一姐,我諗佢唔想做呢啲節目」,嚇到Hailey表示自己從沒有認過是「ViuTV一姐」,更沒有如此想法。

當梁祖堯準備豬肉和餃子皮整鍋貼時,Hailey笑指:「你呢碗豬肉60蚊都多咗喇﹗平時你買一塊豬扒都600蚊呀﹗係600蚊呀﹗」。梁祖堯笑言當初已提醒大家不要太揮霍。


有關ViuTV
香港電視娛樂有限公司致力為全港觀眾提供多元化視聽娛樂,旗下之免費電視業務包括中文頻道ViuTV 99台及英文頻道ViuTVsix 96台; ViuTV24小時廣播,製作節目包括實況娛樂,家庭綜藝,戲劇,旅遊及資訊等,並提供優質新聞及體育節目。ViuTVsix 節目類型包羅萬有,由美國著名清談節目、荷里活經典電影系列,以至現場直播各項娛樂及體育盛事。

ViuTV官方網站         www.viu.tv
ViuTV Facebook專頁    www.facebook.com/ViuTV.hk









沒有留言:

發佈留言