Trivago

士多ztore.com 網上超級市場 香港/中國 CPS

2020年6月4日星期四

張若希復課興奮又眼瞓


張若希復課興奮又眼瞓
感動同學老師全力支持
堅持不放棄唱歌為讀書減壓
轉載自: Star.StarphotoJolly的今日星蹤, 查看全部相片請前往:


(2020531) 唐韋琪(Vikki姐姐) 16歲門徒張若希經過幾個月停課,上周三(27)已經復課,復課前最後一擊在網上平台進行online直播演唱了多首歌曲,聲言唱歌是她舒緩讀書壓力減壓方法,只會是暫別直播,待功課適應下來時就會馬上「復出」。

復課了幾天,若希笑言感覺好眼瞓:「之前抗疫期間,要補習,有時又到vikki姐姐上唱歌、跳舞堂,又要做新歌宣傳,所以都習慣咗夜睡,又瞓到好晏至起身,而家要變番好早起身返學,雖然已經返咗三日,起身時仲係有啲唔慣好眼瞓,不過我相信會好快會適應返,上學節奏就已經好快咁適應咗,只係起身嗰下真係好眼瞓,哈哈!」

若希興奮話復課第一天非常開心:「見番啲好朋友及好同學,原來大家都有留意我啲新歌及新聞,同學都好支持我,老師同學佢哋一見到我,首先就好關心問候我隻眼睛仲有冇事(之前戴著矯視隱形眼鏡睡覺發惡夢被非禮大哭,捽傷眼出血),下課後又叫我唱歌比佢哋聽,我又唱番我自己首歌比佢地聽。有同學都同我一齊唱《這世界沒有盡頭》添呀!好感動!」













沒有留言:

發佈留言